Trinitatis

Publicēts: jūlijs 7, 2022

Liepājas ērģeļmūzikas vasara – 2022

MŪZIKA DIEVNAMAM – 2.koncerts

  1. gadā Liepājas ērģeļmūzikas vasaru ar neaizmirstamu solo koncertu atklāja pasaulslavenais ērģelnieks Hanss Ūla Eriksons. Saviem studentiem visā pasaulē viņš vienmēr ir mācījis, ka jāatrod atslēgas ar kurām atvērt muzikālās stilistikas, ērģeļu reģistru un visus pārējos interpretācijai nozīmīgos noslēpumus. Par Liepājas Sv.Trīsvienības katedrāles ērģelēm zviedru mākslinieks izteicies, ka tas ir fantastisks roku darbs un skaņa, kādu izdodas radīt ar šo seno instrumentu, aizved brīnišķīgā piedzīvojumā.

 

Nākošajās svētdienās koncertcikls turpināsies ierastajā duetu formātā. 10. jūlijā plkst.17.00 ērģelniece Līga Dejus muzicēs kopā ar basbaritonu Rihardu Milleru. L.Dejus nāk no daudz aprakstītās Rucavas kultūras telpas. Ērģeļu skaņu pasaulē viņu vadīja Liepājas ērģeļmūzikas festivāla dibinātājs Lotars Džeriņš, kurš bija Līgas pirmais skolotājs.

Pēc tam absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmiju ar maģistra grādu ērģeļspēlē profesora Tālivalža Dekšņa klasē. Uzstājusies Rīgas Domā, Liepājas Svētās Trīsvienības Katedrālē, Rīgas Svētā Jāņa baznīcā, Latgales vēstniecībā “Gors”, kā arī Nīderlandē, Lietuvā, Ukrainā, Krievijā.

Šobrīd L. Dejus Ādažu Mākslas un Mūzikas skolā māca klavierspēli, bet kā ērģelniece darbojas Ādažu ev. lut. Draudzes dievnamā.

Baritons Rihards Millers koncertciklā “Mūzika dievnamam” uzstāsies pirmo reizi.  Latvijas Mūzikas akadēmijā studējis prof. Anitas Garančas un lektora Krišjāņa Norveļa vokālajās klasēs. Papildinājies meistarklasēs pie Aksela Everarta, Džojas Mammenas, Natālijas Štucmanes, Līves Jansenas, Dmitrija Vdovina, Ingas Kalnas. Divkārtējs Alfrēda Kalniņa Jauno vokālistu konkursa laureāts (2005, 2009). Kopš 2014. g. Rihards Millers ir Latvijas Nacionālās operas solists, bet piedalās arī citos muzikālos projektos, atskaņojot lielas formas darbus un muzikālos iestudējumos.

Liepājā kopā ar Līgu Dejus Rihards Millers atskaņos J.S.Baha, F.Šūberta, F.Mendelszona-Bartoldi, A.Dvoržāka un citu komponistu mūziku. Koncerta sākums plkst.17.00

 

 

Gundars Venens,

koncertcikla producents

 

Atpakaļ